Ara fa un any, a l'inici d'infantil 4 anys vaig encetar un projecte anomenat El llibre Nyam Nyam, aquest tenia l'objectiu d'obrir l'aula a les families i fer-les particeps d'allò que ocorre a l'aula dels seus fills i filles. Cada divendres s'emportava a casa el llibre un xiquet o xiqueta i l'altre divendres venia amb la seua familia a cuinar a classe. Al llibre escrivien la recepta, ingredients i manera de fer tot il.lustrat amb fotografies d'allò més gracioses. Uns cuinaven amb el papà, altres amb la mamà, altres amb tots dos o inclus amb els iaios. Es tractava de fer una recepta senzilla i gelada amb ingredients que els agradaren. Ells ficaven el nom a la recepta i el dia d'abans de cuinar-la la contaven als companys i companyes i els deien: demà no cal portar esmorzar que cuinem!. Ha sigut una experiència immillorable, divertida i de molts sabors... I quin luxe tenir amics tan meravellosos, gràcies al meu marit Pedro Medina he tingut el plaer de conèixer al millor chef del món mundial Jesús Gor Ballester i també a part de la seua familia, el seu tio Javier Ballester, la seues germanes Estela i Lucia a la seua mare Emi Ballester... i la veritat és que són una familia entranyable que han obert les portes del seu restaurant, "LA GRUTA", amb una llarga tradició familiar de bon gust, bon fer i millors persones al meu alumnat i a mi. Un dia, després d'un entrenament amb Jesús Gor li vaig explicar el que havia fet durant el curs de quatre anys amb els meus alumnes i les seues families i li vaig preguntar si ell estaria disposat a vindre a la nostra classe a cuinar amb nosaltres, i bé ell em va sorpendre amb un somriure: Clar que si! i ens digué que si nosaltres visitavem la seua cuina millor experiència seria per a tots i totes i dit i fet ens vam ficar mans a l'obra.
uns dies abans d'anar al restaurant vam rebre una carta amb forma de barret de cuiner i oh sorpresa!!!! era de Jesús Gor, ens convidava a visitar la seua cuina, el seu restaurant i explicar-nos tot el que fa un cuiner i com menjar d'una forma saludable i ens vam ficar super contents.
I allí estava ell amb la seua familia esperant-nos:
Ens ho explica i ensenya tot amb tot luxe de detalls, frigorífics, congeladors, tasques de cadascú, el seu lloc on prepara les receptes, fogons, paelles, plats, aliments i un llarg etcétera...
Una cuina privilegiada amb vistes a la millor muntanya del poble: Pipa
I mans a la massa, passem a l'acció, CUINEM: Sopa de fruites.
Ens fa una explicació espectacular de les fruites, verdures, herbes aromàtiques... i ens diu que el millor és el natural i que ell conrrea les seues herbes aromàtiques per després utilitzar-les a les seues receptes.
Mireu com gaudim menjant aquesta recepta deliciosa:
Jesús ens recomana un llibre per poder fer receptes amb els pares a casa i de pas aprendre aliments, carns, peixos, verdures, fruites, cereals,... d'una forma molt divertida
Per descomptat li ensenyem el nostre Llibre de receptes i li agrada molt:
Tinc que dir que el nostre llibre té una funda xulíssima feta per Esther Bamboy una mamà de la classe, gràcies a ella també.
Un projecte interessantíssim per als xiquets i per a qui els hem acompanyat. Ha sigut molt divertit i amb un final sorprenent. Una experiència molt xula per a ells.
ResponEliminaGràcies Elena Rovira per les teues paraules.
EliminaUna experiencia muy apetitosa, con un final de cheff🍰🍰🍰🍰🍰😋😋😋
ResponEliminamuchas gracias Isabel Adrián por tu comentario.
EliminaUna experiencia muy apetitosa, con un final de cheff🍰🍰🍰🍰🍰😋😋😋
ResponEliminaHa estat genial!!i ells encantats!!!
ResponEliminaGràcies a tu també per la teua col.laboració i pel comentari presupost.
EliminaEls xiquets han disfrutat molt de la experiencia culinaria, i nosaltres tambe x supost. Enhorabona i gracies a tots els q ho feu posible.
ResponElimina