divendres, 8 de novembre del 2013

EL CLUB DEL 100

L'aprenentatge de la sèrie numèrica és bàsica per poder utilitzar-la després des de un punt de vista numèric. La sèrie numèrica sempre segueix un mateix ordre lògic, constant i estable.
Si comptem d'un en un (n + 1), sempre és igual (1, 2, 3, 4…). Els nens quan començen a construir-la solen recitar-la “1, 2, 3, 8, 14...” dient simplement números que els resulten familiars. A banda de no tenir encara construida la sèrie numèrica tampoc són conscients que per a comptar algo, aquesta sèrie numèrica segueix sempre un ordre estable. També seria aplicable aquest ordre estable quan utilitzem  (n – 1), (n + 10) o (n – 10).
Resulta molt important treballar esta variable des de todas aquestes succesions. El principi d'ordre estable és una de les variables que més hem de treballar en infantil ja que sobre ella construirem les demés.
Hi ha que tenir en compte que les paraules-número del 0 al 20 en Valencià, s'han de memoritzar sense més. Però a partir d'aquestos els darrerers ja es poden “construir” doncs ens recolzem en la conciència fonològica  vint i u, vint i dos…). En general, el recomanable és tractar de memoritzar del 0 al 20 i a partir d'aquest crear conciència fonològica incidint en l'arrel de les paraules “qua…ranta” (“qua” ens ajuda a saber que pertany a la familia del quatre.
Per treballar açó, he muntat el CLUB DEL 100, d'aquesta forma tinc informació individual de cadascún dels meus alumnes a cop d'ull i a més a més fomente que vulguen fer compteig i anar memoritzant la sèrie nùmerica i arribar-hi fins al 100. Hem començat la setmana passada i ja tenim uns quants que comptegen molt bé i tenen tres anyets.



Totes aquestes coses les estic aprenent a un curset que estic fent al Cefire de València, al que vaig cada dimecres des de les 17.30 fins les 20.30 i que té una durada de dos mesos. És impartit per Pere Berjas, un mestre d'Infantil amb uns coneixements de matemàtiques i lecto-escriptura brutals, moltes gràcies.

Aqui us deixe alguns exemples dels meus alumnes fent compteig, una passada com aprenen!!!!!











15 comentaris:

  1. Me encanta la idea del club del 100, y que bien lo hacen!!! Gracias Angie

    ResponElimina
  2. segur que abans del que ens pensem arriben al 100!! Son uns campions estos polpets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur Paqui, són genials estos polpets!!! Glup glup

      Elimina
  3. como molan,est@s peq nunca dejan de sorprendernos.

    ResponElimina
  4. jajajaja me encanta como aprenden y que capacidad de aprender tienen sus cabecitas.me encantan els polpets,glup,glup

    ResponElimina
  5. A mi también me gustan els polpets!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. Hi ha que vore com aprenen aquests polpets!!! Gracies Angie :)

    ResponElimina
  7. IDEA MAGNIFICA, ME ENCANTA. ESOS CURSOS QUE HACES ANGIE SON UNA PASADA. CLARO QUE DESPUES HAY QUE PONERLOS EN PRACTICA Y COMO TU NO LO HACE NADIE.

    ResponElimina
  8. Jopetas Paco!!! Me vas a hacer llorar jolín, gracias por tus palabras!!!!

    ResponElimina
  9. Se me cau la baba de vore estos polpets ta resabutsLL
    Un aplaudiment per a la mestra!!!!!

    ResponElimina
  10. Gràcies Arantxa!!! Saps que ho faig amb molt de gust, Bessets!!

    ResponElimina