divendres, 16 d’octubre del 2015

CLOENDA LLIBRE NYAM NYAM!

Ara fa un any, a l'inici d'infantil 4 anys vaig encetar un projecte anomenat El llibre Nyam Nyam, aquest tenia l'objectiu d'obrir l'aula a les families i fer-les particeps d'allò que ocorre a l'aula dels seus fills i filles. Cada divendres s'emportava  a casa el llibre un xiquet o xiqueta i l'altre divendres venia amb la seua familia a cuinar a classe. Al llibre escrivien la recepta, ingredients i manera de fer tot il.lustrat amb fotografies d'allò més gracioses. Uns cuinaven amb el papà, altres amb la mamà, altres amb tots dos o inclus amb els iaios. Es tractava de fer una recepta senzilla i gelada amb ingredients que els agradaren. Ells ficaven el nom a la recepta i el dia d'abans de cuinar-la la contaven als companys i companyes i els deien: demà no cal portar esmorzar que cuinem!. Ha sigut una experiència immillorable, divertida i de molts sabors... I quin luxe tenir amics tan meravellosos, gràcies al meu marit Pedro Medina he tingut el plaer de conèixer al millor chef del món mundial Jesús Gor Ballester i també a part de la seua familia, el seu tio Javier Ballester, la seues germanes Estela i Lucia a la seua mare Emi Ballester... i la veritat és que són una familia entranyable que han obert les portes del seu restaurant, "LA GRUTA",  amb una llarga tradició familiar de bon gust, bon fer i millors persones al meu alumnat i a mi. Un dia,  després d'un entrenament amb Jesús Gor li vaig explicar el que havia fet durant el curs de quatre anys amb els meus alumnes i les seues families i li vaig preguntar si ell estaria disposat a vindre a la nostra classe a cuinar amb nosaltres, i bé ell em va sorpendre amb un somriure: Clar que si! i ens digué  que si nosaltres visitavem la seua cuina millor experiència seria per a tots i totes i dit i fet ens vam ficar mans a l'obra. 
uns dies abans d'anar al restaurant vam rebre una carta amb forma de barret de cuiner i oh sorpresa!!!! era de Jesús Gor, ens convidava a visitar la seua cuina, el seu restaurant i explicar-nos tot el que fa un cuiner i com menjar d'una forma saludable i ens vam ficar super contents.





 Amb molta il.lusió el dia 30 de setembre vam anar a visitar a Jesús...


I allí estava ell amb la seua familia esperant-nos:


Ens ho explica i ensenya tot amb tot luxe de detalls, frigorífics, congeladors, tasques de cadascú, el seu lloc on prepara les receptes, fogons, paelles, plats, aliments i un llarg etcétera...


Una cuina privilegiada amb vistes a la millor muntanya del poble: Pipa


I mans a la massa, passem a l'acció, CUINEM: Sopa de fruites.


Ens fa una explicació espectacular de les fruites, verdures, herbes aromàtiques... i ens diu que el millor és el natural i que ell conrrea les seues herbes aromàtiques per després utilitzar-les a les seues receptes.

                                       



Mireu com gaudim menjant aquesta recepta deliciosa:


Jesús ens recomana un llibre per poder fer receptes amb els pares  a casa i de pas aprendre aliments, carns, peixos, verdures, fruites, cereals,... d'una forma molt divertida

                                          

Per descomptat li ensenyem el nostre Llibre de receptes i li agrada molt:


Tinc que dir que el nostre llibre té una funda xulíssima feta per Esther Bamboy una mamà de la classe, gràcies a ella també.













8 comentaris:

  1. Un projecte interessantíssim per als xiquets i per a qui els hem acompanyat. Ha sigut molt divertit i amb un final sorprenent. Una experiència molt xula per a ells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Elena Rovira per les teues paraules.

      Elimina
  2. Una experiencia muy apetitosa, con un final de cheff🍰🍰🍰🍰🍰😋😋😋

    ResponElimina
    Respostes
    1. muchas gracias Isabel Adrián por tu comentario.

      Elimina
  3. Una experiencia muy apetitosa, con un final de cheff🍰🍰🍰🍰🍰😋😋😋

    ResponElimina
  4. Ha estat genial!!i ells encantats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu també per la teua col.laboració i pel comentari presupost.

      Elimina
  5. Els xiquets han disfrutat molt de la experiencia culinaria, i nosaltres tambe x supost. Enhorabona i gracies a tots els q ho feu posible.

    ResponElimina